dilluns, 19 d’octubre del 2020

Per Xina i l'eclipsi de Sol a Wuhan, juliol de 2009

El viatge a Xina l'estiu de 2009 tenia per objecte observar un eclipsi total de Sol llarg a Wuhan.

A l'arribada a l'aeroport de Beijing, encara dins de l'avió. Una infermera
em pren la temperatura, com a tots els passatgers, i als controls fronteres de la duana
de nou amb pantalles tèrmiques d'infraroigs, era l'època d'una grip aviar l'any 2009.


De pas vam visitar el mil·lenari gegant asiàtic, tota una civilització i un món per sí sol, amb una cultura variada i riquíssima. 

El primer que ens va sorprende de Beijing va ser la intensa boira
de contaminació, sort que unes fortes pluges ho van netejar. Aquí 
als antics hutongs, barris vells populars, dels que se n'han conservat. 
 


A Beijing, la Ciutat Prohibida, la Gran Muralla, la plaça Tiananmen, les tombes Ming, el palau d'estiu Qing... A Beijing, com ens va dir l'hostessa holandesa de KLM a l'arribada, quan li vam preguntar, fa molta calor a l'estiu i molt fred a l'hivern. 



Davant l'estàtua d'un gran savi, segons diuen


A Xi'an, l'antiquíssima capital dels imperis Han (202 aC - 220) i Tang (618 - 907), la ciutat i les seves muralles, la Gran Pagoda, la mesquita, l'espectacle de música, cants i dances de la dinastia Tang  i a prop d'allà l'exèrcit de soldats de terracota de la tomba del primer emperador Qin Shing Huang (221 - 210 aC). 

Entre ciutats xineses vam volar amb Air China, Air Shanghai i altres companyies locals 

A l'aeroport de Wuhan, l'objectiu del viatge 


Entrevistats per les reporteres de la TV de Hubei, la guia tradueix

A Wuhan, la ciutat més calorosa a l'estiu de Xina i avui dia famosa per altres motius, el riu Yangtse, la pròpia ciutat i l'eclipsi de Sol; per cert que a l'arribada a l'aeroport - doncs les distàncies són tan grans que es viatja en avió entre ciutats - ens va rebre la TV de la zona com als científics que havien triat veure l'eclipsi des d'allà i que havien sigut els primers en reservar-hi l'estada; les reporteres ens van preguntar en directe que significava per nosaltres poder observar l'eclipsi i perquè veniem de tant lluny a fer-ho. 

Pels camins de la Xina, tan llunyana 

I a Shanghai, la gran ciutat ultramoderna, futurista i quasi extraterrestre, però que té com una foscor ambiental tot i els seus il·luminats grans gratacels i edificis molt nous i tecnològicament molt avançats, que a la nit no aconsegueixen trencar l'obscuritat de la ciutat, vam visitar jardins i temples així com vam pujar al tren magnètic levitant que porta des del centre de la ciutat fins a l'aeroport i que arriba a uns 500 km/h.  


Shanghai, ultramoderna, futurista, quasi extraterrestre, però fosca

Aquesta va ser la nostra aventura de 15 dies a Xina. Mentre era a Beijing vaig complir 55 anys i l'Hotel Marriot, assabentat del fet pel passaport, em va felicitar l'aniversari amb una nota i un pastís a la meva habitació. 

Amb vaixell pel riu Yangtse 

I la tornada, amb Air France, Shanghai - Paris en 12 hores. 

Rumb a Europa 


Sobrevolant Mongòlia, de tornada a casa 

Un viatge de gran envergadura, amb la perfecta organització de l'AAO i amb l'agradable companyia d'uns bons companys en un grup ben avingut. Va ser real, s'ha fet història i ara queda en el record. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada